Hållbart lärande
Hållbar utveckling är den röda tråden genom utbildningen på vår förskola. Vi arbetar med hållbar utveckling utifrån ett socialt, ekologiskt och ekonomiskt perspektiv. Detta visar sig exempelvis genom att barnen ges möjlighet att utveckla förståelse för naturens olika kretslopp samt lära sig om källsortering och energiförbrukning. Det handlar också om att bygga upp hållbara sociala relationer och reflektera över livsfrågor.
Utbildningen bygger på ett omsorgsfullt förhållningssätt där vi tillsammans upptäcker vår omvärld. Vi lägger stor vikt vid att stärka barnens relationer till varandra såväl som till pedagogerna.
Vi erbjuder aktiviteter där barnen uppmuntras att vara kreativa och utforska med alla sina sinnen. Med en variation av material och uppdrag till barnen utmanas de att använda hela sin förmåga. Rörelselek, sagor och berättande är viktiga dagliga inslag.
Vi använder digitala verktyg som ett komplement i vår undervisning och lek. Det innebär inte att barnen har skärmtid. Projektorer kan användas för att skapa sagolika lekmiljöer i form av en undervattensvärld eller en djungel och webbägg (digitala förstoringsglas) används för att iaktta detaljer av växter och insekter som barnen hittar ute i naturen. Barnen kan även få ta del av digitala böcker i storformat, projicerade på en vägg. Genom boksamtal reflekterar pedagogerna tillsammans med barnen kring bokens bilder och berättelse.
Läs mer under rubriken Våra avdelningar.